Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Honda започва обратно изкупуване на акции след понижение на годишната прогноза

Оперативната печалба на японската автомобилна компания за фискалната година, приключваща през март, ще бъде 690 млрд. йени, вместо 770 млрд. йени

Honda започва обратно изкупуване на акции след понижение на годишната прогноза

Източник: Ройтерс

Honda Motor намали годишната си прогноза за печалба, тъй като забавянето в търсенето и предлагането на превозни средства в глобален мащаб причини трудности на японския производител на автомобили, който разкри намеренията си за обратно изкупуване на акции на стойност 100 млрд. йени ( 915 млн. долара).

Оперативната печалба на компанията за фискалната година, приключваща през март, ще бъде 690 млрд. йени, вместо 770 млрд. йени, се казва в съобщение на Honda от петък. Анализаторите прогнозират, че средната целогодишна печалба ще бъде около 748 млрд. йени, съобщават от Bloomberg.

Още по темата

Слабите перспективи на Honda и други по-малки японски автомобилни производители контрастират с резултатите на Toyota Motor, която се придържа към прогнозата си за печалба, благодарение на добрите продажби в САЩ и Япония.

Дори на фона на по-слабото търсене, глобалните автомобилни компании измислят начини да оцелеят в условията на преминаване към електрически превозни средства и технологии за самостоятелно управление. Миналата седмица Honda и Hitachi се споразумяха да обединят четири от своите бизнеси с части за автомобили, за да създадат доставчик на авточасти с почти 17 млрд. долара продажби.

За последното тримесечие, приключило през септември, японският автомобилен производител отчете оперативна печалба от 220 млрд. йени в сравнение със средната оценка на анализаторите за 182 млрд. йени.

По статията работиха: Десислава Йорданова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Електромобилите може да се окажат заплаха за мрежата в Европа