IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai взима пример от Porsche и Lexus с нов SUV модел в луксозния клас

Превозното средство ще започне да се продава в САЩ по-късно тази година

12:21 | 15.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

Hyundai Motor представи първия SUV модел на своята премиум марка Genesis, поемайки по пътя на брандове като BMW, Porsche и Lexus в продуктовия сегмент с висок марж, съобщава Bloomberg.

Genesis GV80 влиза в продажба с 3-литров дизелов двигател в Южна Корея, а два бензинови варианта с двигатели с турбокомпресор ще се присъединят към състава скоро след това, се казва в изявление от сряда на базирания в Сеул автомобилен производител. Превозното средство ще започне да се продава в САЩ по-късно тази година. Компанията не  съобщи подробности за цените.



            

Вицепрезидентът на групата Ейсун Чун настоява да подобри рентабилността на Hyundai, като добави още SUV модели. Миналия месец компанията е похарчила 17 млрд. долара за развитие на електрически превозни средства и технологии, включително автономно шофиране.

Genesis GV80 има 14,5-инчов дисплей с разделен екран, който е поставен отгоре на таблото. Седалката на водача има въздушни клетки, които според Hyundai могат да помогнат за намаляване на умората от продължително шофиране. Превозното средство е оборудвано и със система за пречистване на въздуха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още