IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия свива данъците за електромобили

Индия планира да увеличи дела на електромобилите в страната до 30% през 2030 г., като понастоящем той е под 1% от всички коли

16:55 | 27.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс, архив&nbsp;</em></p>

Снимка: Ройтерс, архив 

Финансовото министерство на Индия одобри предложение за данъчно облекчение при покупката на електромобили и зарядни, като една от мерките за справяне с климатичните промени, предаде Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Ройтерс.

Данъкът за стоки и услуги ще бъде фиксиран на 5% (досега той бе 12% за електрически коли и 18% за зарядни), казва в изявление финансовият министър Нирмала Ситраман.

Индия планира да увеличи дела на електромобилите в страната до 30% през 2030 г., като понастоящем той е под 1% от всички коли. Мнозина смятат, че това се дължи до голяма степен на липсата на инфраструктура за подобен род превози, но с данъчните облекчения би трябвало да се постави началото на една позитивна тенденция.

Страната е в топ 3 на държавите, емитиращи най-голямо количество вредни емисии в атмосферата. Целия материал четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още