IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея глобява BMW с близо 10 млн. долара заради запалващи се двигатели

Компанията е опитала да прикрие технически проблеми, след като около 40 произведени от нея автомобила са се подпалили тази година

12:40 | 24.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Южна Корея налага глоба от 11,2 милиарда вона (9,9 милиона долара) на BMW заради неизправност на двигателите, довела до подпалване. В същото време страната планира да заведе дело срещу компанията във връзка с обвинения, че тя не е реагирала на съобщения за неизправността, предаде БТА.

След петмесечно разследване комисия на южнокорейското министерство на транспорта установи, че германското предприятие е опитало да прикрие технически проблеми, след като около 40 произведени от него автомобила са се подпалили тази година.

Според министерството причината са дефектни клапани в охладителите на системата за рециркулация на изгорелите газове.

През юли и октомври BMW се извини и изтегли от южнокорейския пазар около 172 000 автомобила от 65 различни модела. Южнокорейското поделение на производителя потвърди, че изводите на министерството за причините за пожарите съвпадат с тези на компанията. Според BMW проблемът може да се реши чрез замяна на дефектните части.

Компанията не отговори пряко на обвиненията, че е опитала да омаловажи проблема и през юли е изтеглила много по-малко модели, отколкото е трябвало.

Няма данни за пострадали вследствие на запалил се двигател, отбелязва още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още