IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-лошите коли в историята?

В класацията попадат общо 10 автомобила

20:08 | 26.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	REVA G-Wiz. <em>Снимка: Производителят</em></p>

REVA G-Wiz. Снимка: Производителят

Има немалко достойни претенденти за званието "най-лош автомобил". Изборът наистина е доста субективен, затова британското издание Auto Express направи своя класация след гласуване на читателите си. Те е трябвало да определят 10 модела, които не се отличават с надеждност, красота и представяне на пътя. Тоест се залага на напълно обективни параметри.

Някои от тези автомобили са били приемливи за времето си, но ако сега се погледне назад, ясно се вижда, че всъщност са ужасни. Нещо повече - те буквално сриват имиджа на своите производители за десетилетия напред. Някои от тях изглеждат прекрасно като концепти, но са ужасни в серийния си вариант. Други залагат на остарял дизайн, а трети просто не оправдават очакванията на клиентите.

Общо читателите класират 18 автомобила, произведени през 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. За тях са гласували 4782 души, като след преброяване на гласовете 8 модела не попадат в десетката за най-лошите коли в историята. Отпадат Citroen C3 Pluriel, Nissan Micra C+C, Suzuki X-90, Hummer H2, Peugeot 1007, Lada Riva (ВАЗ-2107), Kia Pride и Perodua Nippa.

Ето и кои попадат в топ 10:

REVA G-Wiz

Този електромобил се сглобява в Индия, но се превръща в хит в Лондон заради електрическото си задвижване, което дава предимство на собствениците му при появата си преди повече от 10 години. Има пробег от 80 км, а максималната му скорост е 80 км/ч.

Austin Allegro

Най-странното при този автомобил е квадратният волан. Въпреки това от модела са продадени повече от 12 000 бройки, най-вероятно заради кожения салон с дървени елементи, специалните стелки и подобрената шумоизолация.

Austin Allegro. Снимка: Getty

Chrysler PT Cruiser Convertible

Още едно доказателство, че преминаването от концептуален към сериен автомобил невинаги е успешно. В САЩ този модел дори беше регистриран като камион, за да може компанията-производител да намали средните нива на вредни емисии на цялата си моделна гама.

SsangYong Rodius

На външен вид Rodius е трябвало да прилича на луксозна яхта. Някакво сходство се наблюдава в задната част на машината, но като цяло нещата не са приятни за гледане. През 2013 г. се появи второто поколение, което бе малко по-хармонично, но това не го направи по-симпатично.

Alfa Romeo Arna

Това е един от най-редките модели в историята на италианската марка, като е разработен съвместно с Nissan. В основата на Arna е Nissan Chery, като все пак има някои технически разлики в окачването, например. Ясно е обаче, че няма как този автомобил да се хареса, още повече, че компанията Alfa Romeo винаги е правила едни от най-красивите коли на пазара.

Останалите автомобили от класацията можете да видите в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още