IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-успешните модели в историята на Lexus?

Японската марка отбелязва 30 години от създаването си

12:05 | 24.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През 1989 г. корпорацията Toyota създава нова марка луксозни автомобили, чиято основна задача е да покори американския пазар. До пазара в родината си Япония брандът Lexus стига едва през 2005 г. Сега той отбелязва своята 30-годишнина, като по този случай изданието Bestcarweb.jp направи класация на най-добрите модели на Lexus за този период. 

Lexus LS (първо поколение)

С този модел стартира историята на японската марка. Вероятно, ако той не беше толкова успешен, Lexus нямаше да постигне големите си успехи и толкова стремително да завладее пазара. В основата на автомобила е предлаганият в Япония седан Toyota Celsior.

Lexus LFA

Втората позиция е за спортния модел Lexus LFA, който разчита на атмосферен двигател V10 1LR-GUE с работен обем 4,8 литра. Мощността на агрегата е 560 к.с., а от тази кола са произведени само 500 бройки. Твърди се, че от тях все още има няколко, които са на разположение на дилърите на марката и не са продадени.

Lexus ES (второ поколение)

В тройката влиза и втората генерация на седана Lexus ES, който стъпва на пазара през 1991 г., за да заеме мястото на своя предшественик. През тази година се появи седмото поколение на автомобила, което е доказателство, че той наистина е успешен.

Останалите модели, както и галерия, може да видите на сайта на AutoMedia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още