IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lincoln: Нашите интериори са най-тихите

Луксозната марка на Ford е внедрила дори активна аудиосистема за редуциране на нежеланите шумове

13:45 | 07.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Интериорът на новия MKC.<em> Снимка: Lincoln</em></p>

Интериорът на новия MKC. Снимка: Lincoln

Най-тихите автомобилни интериори са тези на новите модели Lincoln, съобщават от луксозната американска марка, която е част от концерна Ford.

От прессъобщението на Lincoln обаче не става ясно на какви факти стъпва това твърдение. Американците нито посочват конкретни цифри за нивата на шум, нито правят сравнение с моделите на други производители.

Трябва да признаем обаче, че инженерите и дизайнерите на марката са отделили подобаващо внимание на всеки детайл, от който зависи редуцирането на шума в кокпита.

Така например в интериора са използвани специални звукоизолиращи декоративни панели, както и допълнителна изолация на колонките, корите на вратите и подовите настилки. Използвани са също така странични огледала за обратно виждане със специален дизайн, който осезаемо намалява шума от въздушния поток.

Челното и предните две странични стъкла при новите модели на Lincoln са оборудвани с акустичен ламинат, който редуцира шумовете при движение с по-висока скорост. А гумите имат специална шарка, която позволява почти безшумно придвижване, сочи информацията.

Американците обаче не се задоволяват само с това. Те са внедрили и познатата от новите модели на Ford система SYNC, която разполага с технология за активен контрол на шума. Въпросната система използва високоговорители и микрофони, като анализира нежеланите шумове и буквално ги неутрализира чрез "обърнати" звукови вълни.

"Наскоро Fortune писа, че хотелите от най-висок клас обръщат все по-сериозно внимание на редуцирането на шума. Клиентите, които са свикнали с лукса държат на това. За да привлечем вниманието им, ние оптимизираме всеки един аспект на комфорта, като поставяме силен фокус върху спокойната и тиха атмосфера", споделя Скот Тобин, ръководител на отдела за нови разработки в Lincoln.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още