Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Напрежението между Skoda и Volkswagen се засилва

Чешкият производител открива нови работни места, вместо да изнася производство в Германия

Напрежението между Skoda и Volkswagen се засилва

Снимка: Ройтерс

След като преди дни се появиха твърдения, че във Volkswagen Group има сериозно напрежение, което се дължи на успешното представяне на марката Skoda, сега очевидно проблемът се задълбочава. Чешката компания обяви, че открива нови работни местна в заводите си, вместо да изнесе част от производството в Германия. 

Още по темата

В момента предприятията на Skoda в Чехия са свръхнатоварени и мениджърите на Volkswagen се надяваха да се възползват от успеха на марката, като съсредоточат част от производството на нейни модели в Германия. По този начин чехите ще трябва да плащат и повече за технологиите на концерна, които използват, предава Ройтерс.

Изпълнителният директор на Skoda Бернхард Майер обаче заяви, че „Чехия си остава домът на Skoda и компанията вече е отворила допълнителни работни места в своите заводи, за да отговори на търсенето на нейните модели”.

„В момента Skoda работи на ръба на своя капацитет и това е доказателство, че нашата стратегия работи. Факт е, че не можем да покрием световното търсене само с продукцията на нашите заводи и затова търсим нови производствени мощности”, обясни Майер.

Само през последните няколко месеца компанията е наела допълнителни 3000 работници и планира да назначи още, за да покрие търсенето. Вече се водят преговори със синдикатите, като на последната среща е присъствал и премиерът на Чехия – Бохуслав Суботка. Той е бил уверен от ръководството на Skoda, че няма опасност производството да бъде изнесено в друга държава и по този начин да се стигне до закриване на работни места.

Маржът на печалбата на Skoda за миналата година е 8,7%, докато този на Volkswagen e 1,8%. Чешката компания е вторият по успехи производител в рамките на германския концерн след компанията Porsche.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

По статията работиха: Automedia.bg, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ запазиха отстъпката за електромобилите