IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nikola планира да изгради с партньор мрежа от водородни зарядни станции в САЩ

Съгласно подписания меморандум за разбирателство, компаниите ще проучат и използването на възобновяем природен газ

21:10 | 30.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания Nikola Corp. постигна предварителна сделка с Opal Fuels LLC за изграждане на водородни зарядни станции в Северна Америка, част от плана за развитие на обещаната инфраструктура, жизненоважна за растежа на производителите на камиони, захранвани с алтернативна енергия, съобщава Bloomberg. 

Съгласно подписания меморандум за разбирателство, компаниите ще разработят съвместно станции за зареждане с водород и ще проучат използването на възобновяем природен газ. Финансовите условия на споразумението не са оповестени.

„Днес отбелязваме друга важна стъпка във връзка с обявените планове за енергийна инфраструктура на Nikola и фокуса ѝ върху предоставянето на зарядни услуги с водород на клиентите“, споделя Пабло Козинер, президент на енергийните и търговски операции в Nikola.

През август компанията беше принудена да намали прогнозата за доставката на дебютните си електрически камиони до не повече от 50 превозни средства поради постоянните проблеми, свързани с веригите на доставка.

Концернът планира да изгради първия си камион с водороден двигател през 2023 г. Междувременно базираната във Финикс компания се опитва да се дистанцира от основателя Тревър Милтън, който е обвинен, че е подвел инвеститорите по отношение на потенциала на Nikola.

Първоначалното предназначение на водородната зарядна мрежа ще бъде насочено към обслужване на големите частни автопаркове. Opal е изградила повече от 350 станции за зареждане с възобновяем природен газ в Северна Америка.

Nikola заяви, че планира да разработи стотици водородни станции в САЩ. През април тя подписа договор за изграждане на такива съоръжения съвместно с TravelCenters of America Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още