IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови главоболия за Mitsubishi

Японската компания изтегля над 400 хил. автомобила в сервизите си

17:35 | 01.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Неприятностите за компанията Mitsubishi през последните месеци продължават. Японският производител обяви сервизна акция, която ще засегне над 400 000 автомобила, по-голямата част от които са продадени в Австралия, съобщава изданието Caradvice.

Според информацията точният брой проблеми коли е 429 881. Те ще бъдат отзовани заради дефекти в електрониката, спирачните системи, електрическите двигатели, усилвателите на волана и резервоарите. Най-сериозно ще пострада пикапът Mitsubishi Triton, познат и като L-200. В сервизите са привикани 153 078 машини от модела, произведени през периода 2009-2016 г. Оказва се, че при тях проблемът е електрическата система, която е поставена неправилно.

Заради окислението на кабелите от строя може да излязат фаровете, мигачите, допълнителните светлини, задните стопове, осветителите на регистрационните номера, както и лампите в салона. По същата причина са отзовани 121 315 седана и "спортбека" Lancer, 50 733 всъдехода Pajero, 46 262 кросовъра Outlander и 11 846 Challenger (известен като Pajero Sport), както и 237 електромобила I-MiEV

Друг сериозен проблем е спадът на напрежението в електронните система в автомобилите. Заради него в даден момент отказват мигачите и фаровете, като повредата е открита при 32 735 седана и "спортбека" Lancer, а също и при 11 832 автомобила от модела Outlander.

При електрическия I-MiEV е открит проблем в спирачната система, която събира вода и кал. Оказва се, че дефект дава и електромоторът, който не работи на празен ход и съответно не зарежда батериите. В сервизите са привикани и 1513 хечбека Colt, при който е открита повреда на усилвателя на кормилното управление. При него се оказва проблемен датчикът, който сам изключва. Най-малка е бройката Lancer-ите с ръждясващи горивни резервоари - 175, като те също ще бъдат подменени за сметка на производителя.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още