IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel проучва смени с намалено работно време в Айзенах

Заводът в града страда от прекалено ниско натоварване на капацитета си в продължение на години

16:41 | 05.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен производител Opel отново изпитва затруднения. В момента компанията проучва възможността за смени с намалено работно време за фабриката си в Айзенах. Говорител на концерна не е коментирал темата пред германското икономическо издание WirtschaftsWoche.

Според информация на списанието обаче подобен вариант следва първо да бъде одобрен от федералната Агенция за заетостта. Той може да влезе в сила едва след началото на август.

Заводът в Айзенах страда от прекалено ниско натоварване на капацитета си в продължение на години, а през последните години тук редовно се работи на намалено работно време. 

Понастоящем Opel има няколко проблема в Айзенах. От една страна, натоварването на капацитета редовно е правилно - заводът има твърде много служители и произвежда твърде малко коли. От друга страна, фабриката страда от стачка на важния доставчик Neue Halberg Guss, който освен всичко останало доставя и блокове за двигателите.

За да реагира на задръстванията с доставките на двигателите, за завода си в Айзенах концернът е преместил планираните дни на затваряне от юли в юни. Лятната почивка в завода е започнала по-рано. „Производството в момента е временно в почивка“, потвърди говорител. Това обаче е било "планирано".

Макар че не е пожелал да коментира работата на съкратено време, говорителят е заявил, че Opel предприема „всички налични мерки", за да „сведе до минимум въздействието върху планирането на производството".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още