IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot търси спасение в Китай

Френският концерн обмисля вариантите за по-задълбочено сътрудничество с китайския партньор Dongfeng

13:22 | 18.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Peugeot търси спасение в Китай

Изпадналият във финансови затруднения френски автомобилен производител Peugeot очевидно преценява възможно влизане в компанията на китайския партньор Dongfeng.

Автомобилният производител е поръчал на две банки да преценят една възможна капиталова връзка, съобщава икономическият всекидневник Les Echos, цитиран от Ройтерс.

Целта е разширяване на международното присъствие и същевременно да се поддържа съюза с американския гигант General Motors. GM е вторият по големина акционер след семейство Пежо.

Една от възможностите, които се обсъждат, е в хода на увеличение на капитала Dongfeng директно да придобие дял от Peugeot. Недостатък тук е, че такава стъпка вероятно ще ядоса GM.

Друг вариант е създаването на съвместно предприятие Dongfeng Peugeot, което да се фокусира върху развиващите се пазари. В този случай френската група ще даде на китайския си партньор част от бизнеса си срещу такси. Предимството на този вариант е, че съюзите с GM и Dongfeng ще останат разделени един от друг.

Още корпоративни новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още