Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Щатските власти разрешават повече тестове на безпилотни автомобили

Новите регламенти са за по-усъвършенствани инструменти за автономно управление на автомобили

Щатските власти разрешават повече тестове на безпилотни автомобили

Снимка: архив Ройтерс

Правителството на САЩ публикува късно във вторник нов регламент за безпилотните автомобили, позволяващ повече тестове по пътищата, надявайки се новата технология да намали пътните катастрофи и да увеличи мобилността на възрастните хора и инвалидите, предаде AFP. 
Още по темата

Целта е да се насърчат технологичните компании и автомобилостроителите да напредват, но техните клиенти са тези, които в крайна сметка ще решат бързината на разработването на колите без шофьор по американските пътища, коментира министърът на транспорта Илейн Чао на среща с представители на автомобилната промишленост и на председателя на Националната федерация на незрящите.

Новите разпоредби са разработени на основата на приетите по време на предишния президент на САЩ, Барак Обама, и са насочени към системи, надхвърлящи автоматичното паркиране или спиране, които в момента са широко внедрени в класическите автомобили. Те целят по-усъвършенствани инструменти за автономно управление на автомобили.

Регламентът внася яснота в съществуващите правила, позволявайки на автоконструкторите да правят повече тестове.

Асоциацията за защита на потребителите обаче е на мнение, че се върви към пълен провал, като пътищата се превръщат в частни лаборатории за коли роботи, без оглед на сигурността на гражданите.

/БТА/

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини
Първата кола, отпечатан с 3D принтер, излиза в серийно производство