IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенис звездата Новак Джокович ще носи логото на Peugeot на турнира в Дубай

Дискусиите за отношенията между марката и спортиста продължават

11:14 | 18.02.22 г.
<p>
	Новак Джокович.&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Carla Gottgens/Bloomberg News</em></p>

Новак Джокович. Снимка: Carla Gottgens/Bloomberg News

Тенисистът Новак Джокович ще носи логото на спонсора си Peugeot по време на турнира в Дубай през следващата седмица. Сърбинът разказа в интервю за BBC своите премеждия в Австралия, когато беше задържан поради липса на ваксинация срещу коронавирус, съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с темата. 

Джокович, тенисист номер едно в света при мъжете, беше депортиран от Австралия през януари след отказ от ваксиниране срещу коронавирус. Опитът на спортиста да участва в Australian Open беше разкритикуван от някои страни, въпреки че неговите поддръжници се обединиха в подкрепа на решението му.

Тенисистът се надяваше да заобиколи правилата за задължителна ваксинация за влизане в Австралия със специално медицинско изключение, което да му позволи да играе на турнира от Големия шлем. Той имаше разрешение да играе на Australian Open, без да е ваксиниран, но това не означаваше, че е получил право да влезе на територията на щата Виктория, където се намира Мелбърн.

„Очакваме, че марката Peugeot ще бъде представена на турнира в Дубай с фланелката на г-н Джокович“, споделя пред Ройтерс източник, близък до Peugeot.

Спортистът за първи път говори за случилото се в Австралия, като заяви пред BBC, че не е антиваксър, но е взел лично решение да не прибягва до ваксинация, тъй като това може да повлияе на кариерата му в тениса.

"Peugeot взе под внимание изявленията на г-н Джокович и се радва, че той е имал възможност да се изрази", посочва източникът. Той добавя, че дискусиите за отношенията между марката и спортиста продължават.

Джокович ще участва в турнира в Дубай, който започва на 21 февруари, като това ще бъде първото му състезание от Тура на Асоциацията на професионалните тенисисти след депортирането му от Австралия.

Друг спонсор на Джокович, производителят на часовници Hublot, собственост на френската компания LVMH, отказа да коментира отношенията си с Джокович.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още