IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla окончателно се отърси от проблемите в Китай с нов ръст на продажбите

Компанията е успяла да продаде над 52 хил. електрически коли на най-големия автомобилен пазар в света през миналия месец

12:01 | 12.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Доставките на Tesla Inc. на произведени в Китай електромобили за местния пазар нарастват за втори пореден месец през септември въпреки спада при общите продажби в страната, съобщава Bloomberg.

Производителят на електрически превозни средства, ръководен от милиардера Илон Мъск, е продал общо 52 153 електромобила през миналия месец след близо 50-процентния скок на продажбите през август. 

Концернът е изнесъл 3853 превозни средства от фабриката си в Шанхай. С това общите доставки на Tesla за Китай през септември нарастват с 27% спрямо август до 56 006 броя.

Увеличението е в съответствие с по-широката тенденция на автомобилния производител, който достави рекордните 241 300 автомобила в световен план през третото тримесечие.

На годишното събрание на акционерите миналата седмица Мъск заяви, че фабриката на Tesla в Шанхай сега надвишава производствения капацитет на завод във Фримонт, Калифорния.

Доброто представяне на компанията в Китай през последните месеци предполага, че Tesla е успяла да превъзмогне регулаторните проблеми от началото на годината и спада на доверието от страна на някои потребители.

тесла тесла

Спадът при износа на произведените в Китай електромобили на Tesla следва стратегията на концерна за насърчаване на доставките отвъд граница през първата половина на тримесечието и фокусиране върху местния пазар след това.

Продължават проблемите на компанията в най-големия автомобилен пазар в света по отношение на обработката и съхранението на данни. В понеделник китайските власти обявиха, че ще представят мерки за оценка за регулиране на данните, изпращани отвъд граница от интелигентните превозни средства, като електромобилите, докато страната увеличава ангажимента си относно защитата на данните. Според настоящите правила автомобилните компании не могат да изнасят ключови данни от превозните средства отвъд граница освен ако не получат изрично одобрение от регулаторните органи.

В края на септември Мъск потвърди ангажимента на компанията си към Китай, като заяви, че автомобилният производител ще продължи да разширява инвестициите си в страната. Пионерът на пазара обеща да спази разпоредбата и да създаде центрове за данни в страната. През август Tesla публикува обяви за работа за редица нови позиции, включително за адвокат по поверителността на данните, както и за мениджъри по външни отношения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още