IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla преговаря с Tata Power за изграждане на зарядна инфраструктура в Индия

Дискусиите между двете компании се намират в начален етап и все още няма постигнати конкретни ангажименти

18:00 | 12.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla Inc. проучва възможността за споразумение със звеното на индийския индустриален гигант Tata Sons за производство на електроенергия - Tata Power, за създаване на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства в Индия, съобщава CNBC.

Tesla основа звено за производство на електрически автомобили в страната, като компанията планира да изнася голяма част от местната продукция към други пазари. 

Преговорите между Tata Power и Tesla се намират в начален етап и все още не са обособени конкретни ангажименти.

Tata Power непрекъснато проучва различните възможности за растеж, но не е финализирала нови споразумения, посочват от компанията. Тя определя новината на CNBC като „неточна“.

За момента от Tesla отказват да дадат коментар по темата.

През януари компанията на Илон Мъск обособи Tesla Motors India и Energy Private Ltd. със седалище в индийския град Бенгалуру, който през последните години се превърна в притегателен център за големите технологични компании.

Tata Motors Ltd., автомобилното звено на Tata Sons, отрече да има връзка с Tesla, след като редица медии съобщиха, че двете компании обмислят да си партнират на местно ниво.

Много чуждестранни производители на автомобили развиват успешен бизнес в Индия. В момента Maruti Suzuki, Hyundai,Tata и Mahindra са лидери на автомобилния пазар в страната.

Tesla отдавна се фокусира върху разширяването на глобалните продажби и днес разполага с шоуруми в Австралия, Канада, Китай, Япония и Мексико, както и в цяла Европа. Концернът има съоръжение за окончателно асемблиране в Тилбург, Нидерландия, открито през 2013 г. Едва през 2019 г. компанията започва да произвежда превозни средства извън САЩ. В края на 2019 г. Tesla започна производството на електрически превозни средства във фабриката си в Шанхай, а освен това строи друга до Берлин, Германия, както и съоръжение в Остин, Тексас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още