IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla засилва PR-а си в Китай след серията критики

Базираната в Калифорния компания подсилва и своя правен екип в страната

11:46 | 18.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електромобили Tesla Inc. се стреми да подобри своите връзки с обществеността в Китай на фона на регулаторните разследвания, с които компанията на Илон Мъск се сблъсква на най-големия автомобилен пазар в света, съобщава Bloomberg. 

Глобалният лидер при продажбите на електрически превозни средства ще търси служители, които да отговарят за връзките с обществеността, като в списъка с отговорности попада и комуникацията с властите в градове като Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Нанкин.

Tesla наема и допълнителен брой мениджъри за връзки с обществеността в Шанхай, Нанкин, Шънджън, Сиан и Шенян.

След като концернът излезе на пазара в Китай с благословията на Пекин, възползвайки се от редица привилегии, които обикновено остават недостъпни за останалите чуждестранни инвеститори, Tesla претърпя редица неуспехи през тази година на фона на множеството оплаквания от страна на потребителите за некоректното поведение на нейните служители и проблемите около безопасността на електромобилите, които концернът продава.

По време на автомобилното изложение в Шанхай през април жена с тениска „Спирачките не работят“ се покачи върху представения на събитието електрически автомобил Tesla в знак на протест срещу продуктите на компанията, а видеото обиколи социалните платформи, привличайки вниманието на местните регулатори.

Данните за продажбите на Tesla в Китай, публикувани миналата седмица, показват спад от 69% през юли спрямо предходния месец. Китай е вторият по големина пазар за концерна и ключов фактор в плановете му за растеж.

Базираната в Калифорния компания подсилва и своя правен екип в Китай, където е изправена пред по-строга регулаторна среда. Bloomberg съобщава за обяви за адвокат за защита на личните данни, адвокат по въпросите с монопола, адвокат по инженерните теми и адвокат за вече продадените продукти на Tesla.

По-рано тази година пет регулаторни органа призоваха представители на Tesla по въпросите на качеството и безопасността. Достъпът на нейните автомобили също беше забранен до някои военни комплекси поради опасения, че наличните в превозните средства камери могат да заснемат чувствителна за националната сигурност на Китай информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
andy
преди 2 години
Като не могат да правят коли, наемат адвокати и PR-и!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още