IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen опроверга слуховете, че иска да купи дял от Tesla

Информацията беше съобщена от германското бизнес списание Manager Magazin

17:15 | 22.08.19 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen опроверга съобщенията в медиите, че се интересува от придобиване на дял в американския производител на електромобили Tesla, съобщава Ройтерс.

„Спекулациите на Manager Magazin за закупуване на дял в Tesla са без основание“, заяви говорител на Volkswagen в писмено изявление до Ройтерс.

По-рано днес агенцията съобщи, като се позова на публикация на германското бизнес издание Manager Magazin, че главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс иска дял от Tesla, за да получи достъп до софтуера и технологиите в батериите на американската компания.

„Дийс щеше да влезе веднага, ако можеше“, съобщи списанието, като се позова на неназован висш мениджър на Volkswagen.

Според Manager Magazin обаче Дийс трудно щял да получи съгласието на семействата Пиех и Порше, контролиращи германския автомобилен концерн, за финансиране на придобиването на дела.

Дийс се среща често с главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, но до този момент американската компания за електромобили е отблъсквала усилията за сключване на съюз.

Приближен до Volkswagen банкер съобщи, че макар Дийс да иска разработчиците на софтуер на Tesla, той смятал за почти невъзможно да оправдае плащането на 30 млрд. долара (27 млрд. евро) за придобиването на цялата компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още