IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen възстановява производството на електромобили в Дрезден и Цвикау

Заводите ще работят при нормален график от началото на следващата седмица, посочват от компанията

14:32 | 24.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група Volkswagen обяви, че възстановява от следващата седмица производството в своите фабрики в Дрезден и Цвикау, където сглобява и електрически превозни средства, съобщава Ройтерс. Връщането към пълен капацитет ще се случи по-рано от първоначално очакваното. 

Най-големият производител на леки коли в Европа ограничи своята дейност в две от най-важните си съоръжения в региона поради руската инвазия в Украйна и нарушените доставки на компоненти, в това число и на кабели.

В Цвикау Volkswagen сглобява електрическите модели от семейството ID - VW ID.3, VW ID.4, VW ID.5, както и Audi Q4 e-tron и Cupra Born. Заводът в Дрезден произвежда ID.3.

По-рано тази седмица концернът съобщи, че е възобновил производството в завода си в Братислава, Словакия, след двудневно спиране поради ограничения в доставките. Фабриката произвежда VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7 и Q8 SUV, както и малките коли VW Up, Seat Mii и Skoda Citigo

Автомобилният производител също така увеличава производството на VW Golf във Волфсбург по-бързо от очакваното.

Основна роля в подобряването на ситуацията в автомобилната индустрия в Европа изигра решението на доставчика на кабели Leoni да увеличи производството в своите съоръжения в Западна Украйна. Германският концерн заяви, че е възстановил производството в страната до 40% от пълния капацитет след временното прекъсване поради нахлуването на руските военни в страната в края на февруари. Добавена е и нощна смяна, за да се увеличи производството до 70% от нормалните нива.

Част от производството на Leoni се премества в заводите на компанията в други страни, включително в Румъния, Сърбия, Словакия, Тунис, Египет и Мароко, като компанията и нейните клиенти се ангажират да запазят Украйна като доставчик.

В Украйна Leoni разполага с общо 7000 служители, както и 2000 в Русия. Компанията очакваше да генерира около 400 млн. евро приходи само от тези две страни през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още