IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hertz поръчва от Tesla и електромобили Model Y

Все още не е ясно дали новите превозни средства ще пристигнат с вече поръчаните 100 хил. Model 3 и дали влизат в същата бройка

12:00 | 24.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания за отдаване на коли под наем Hertz Corp. добавя към своя автопарк електромобили Tesla Model Y, след като обяви сделка за закупуване на 100 хил. автомобила Model 3 в края на миналата година, съобщава Electrek.

Тъй като Tesla не е предложила сделка на Hertz, базираната във Флорида компания поръчва електрическите превозни средства като всеки друг клиент. 

За момента не е ясно какво ще бъде времето за доставка на елкетромобилите. Hertz заяви, че очаква да получи вече поръчаните коли Model 3 до края на тази година. В същото време от Tesla посочват, че не са сигурни, че това е възможно.

Не е ясно дали колите Model Y влизат в очакваните от Hertz 100 хил. електромобила или те ще бъдат допълнително прибавени.

Освен че добави превозни средства на Tesla към своя автопарк, Hertz сключи и сделка с Uber, за да предложи на нейните шофьори достъп до превозните средства на Tesla. Петдесет хиляди превозни средства Tesla ще станат достъпни на шофьорите на Uber, като компанията разглежда опцията да разшири тази бройка, ако програмата е успешна.

Hertz също така популяризира нарастващия си автомобилен парк Tesla чрез нова рекламна кампания с участието на Том Брейди, легенда в американския футбол от последните 20 години.

Планът за електрификация, който в крайна сметка ще обхване почти всички половин милион автомобила и камиона на Hertz в цял свят, е най-голямата инициатива на компанията, откакто излезе от фалит през юни. Тя сигнализира, че новите собственици на Hertz – Knighthead Capital Management и Certares Management, са решени да разтърсят индустрията, доминирана от няколко големи играчи, които обикновено се променят бавно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още