IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Leoni увеличава производството на кабели в Украйна въпреки риска от руски атаки

Германският доставчик заяви, че е възстановил своя капацитет в Украйна до 40%

22:29 | 23.03.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германският производител на кабели за автомобили Leoni засилва производството в своите два завода в Украйна - като работниците продължават дейността си при наличието на комендантски час и заплахата от руски ракетни атаки, съобщава Automotive News Europe.

Същите тези работници е трябвало да се крият в бункери по време на работа, за да избегнат въздушните удари на руската артилерия, споделя главният изпълнителен директор на Leoni Алдо Кампер. 

Германският доставчик заяви, че е възстановил производството в Украйна до 40% от пълния капацитет след временното прекъсване поради нахлуването на руските военни в страната в края на февруари. Добавена е и нощна смяна, за да се увеличи производството до 70% от нормалните нива.

Възможна е трансгранична търговия, като компанията може да доставя собствени компоненти и суровини за продуктите си, посочва Кампер.

Volkswagen, Porsche, BMW, Mercedes-Benz и Ford са сред автомобилните производители, които бяха принудени да намалят производството в своите фабрики в Германия, след като доставките на кабели, които представляват ключова част от електрическата система на автомобила, бяха прекъснати.

„Впечатляващо и трогателно е как нашите служители са решени да не се предават въпреки ситуацията, като отстояват своя начин на живот и своята страна. Тяхната безопасност и животът им са основен приоритет за нас“, изтъква Кампер .

Част от производството на Leoni се премества в заводите на компанията в други страни, включително в Румъния, Сърбия, Словакия, Тунис, Египет и Мароко, като но компанията и нейните клиенти се ангажират да запазят Украйна като доставчик, добавя Кампер.

Западна Украйна, със своята евтина, висококвалифицирана работна рака, с изобилието си на суровини и близостта си до европейските автомобилни заводи, се превърна в основен производствен център за кабели, като освен Leoni производствени мощности разполагат още японската Fujikura и френската Nexans.

В Украйна Leoni разполага с общо 7000 служители, както и 2000 в Русия. Компанията очакваше да генерира около 400 млн. евро приходи само от тези две страни през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 5
Alex Silver
преди 2 години
Същите тези работници е трябвало да се крият в бункери по време на работа, за да избегнат въздушните удари на руската артилерия === Кви са тия ВЪЗДУШНИ УДАРИ на руската артилерия? Тя с въздух ли стреля или със снаряди? Ама ако укронацитата се намърдат в завода, като нищо могат да получат "въздушни удари", ама с боНби или ракети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още