Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Борисов: Близо 1 млрд. лв се дават за ремонти в сферата на образовaнието

В ЕК ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за страната ни, твърди премиерът

Борисов: Близо 1 млрд. лв се дават за ремонти в сферата на образовaнието

Снимка: Архив Ройтерс

Близо 1 млрд. лв се отпускат за образователна инфраструктура в страната. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на модернизирането на учебната база на Националната спортна академия "Васил Левски" на ул. "Гургулят" 1, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Общото финансиране на обекта е 3,75 млн. лв., като националното финансиране е в размер на 525 хил. лв. Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт. 

Още по темата

По думите на Борисов е много удобно в центъра на града да имаш университет. „Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва", добави министър-председателят.

В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa учебния процес ще улеснят въвеждането на нови методи на обучение на младите хора. Подобрените условия и модерните учебни и спортни зали и кабинети ще стимулират мотивацията на студентите за по-добра активност при усвояване на знанията и последващата им реализация на труда.

Относно бъдещия ресор на България в състава на ЕК, Борисов изрази увереност, че „ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за страната ни и ще има поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното".

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
4
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Досега строихме магистрали , сега ще строим училища.

ТОВА ЛИ Е РЕФОРМАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЯТО ДОГОВОРИХТЕ С УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН?

НЕ СТАВАШЕ ЛИ ВЪПРОС ЗА НЕЩО ДРУГО касаещо издигане нивото на образованието на подрастващите или и създаване на КВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА , или пак "НАШИТЕ" ФИРМИ ще лепят изолации и усвояват едни милиарди евра за образование?

Мислите да я карате по старому и при новите управляващи в ЕС.

НЕЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ПРАВИЛНО ДУМИТЕ НА ФОН ЛАЙЕН ДАДЕНИ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА:
" Изключително важно е да се инвестира в цифровизацията, в образованието защото младите хора изграждат бъдещето ни. Да инвестираме в научно изследователска дейност в иновации, в университети , в училища, заплати на учителите...."

ДАМАТА ГОВОРИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО НА МЛАДИТЕ ХОРА , А НЕ ЗА РЕМОНТИ НА УЧИЛИЩА И КРАДЕНЕ НА ПАРИ ОТ НАГЛАСЕНИ ФИРМИ!

Или кучето си лае , а кервана си върви по пътя по който е вървял и преди.

ИНТЕРЕСНО Е ДАЛИ ТИ ИЛИ ТЯ ЩЕ ТЕ НАВРЕ ТАМ КЪДЕТО ТИ Е МЕСТОТО.

ПРАВОТО Е НА СИЛНИЯ, а силния е не този който упражнява властта , а този който дава парите.

ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА , ЗАЩОТО ПРЕДСТОЯТ РЕВИЗИИ И ВРЪЩАНЕ НА НЕПРАВИЛНО РАЗХОДВАНИ ЕВРО СРЕДСТВА.

УРСУЛА НЯМА ДА ТИ ПРОСТИ ЗА БРАТЧЕТО СИ, КОЕТО С ДОМУСЧИЕВ ПРОГОНИХТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАПЪРЖВАЙКИ ГО С ЕДНИ ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО !!
ПРЕДСТОЯТ ТИ ТЕЖКИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ И ДРАМИ С ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА!

Още от Образование
Ще има ли адекватни мерки за подкрепа на образованието при дистанционно обучение?