IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат учениците от 1 до 4 клас в София да учат присъствено до края на седмицата

Препоръката е всички останали да преминат на обучение в онлайн среда

15:19 | 20.10.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Учениците от 1 до 4 клас в София да продължат присъствена форма на обучение поне до края на седмицата, а всички останали да преминат на обучение в онлайн среда. Това предлагат от Софийския оперативен щаб на министрите на образованието и на здравеопазването.

Регистрираната заболеваемост в София на 14-дневна база е 812 на 100 хил. души, докладва директорът на Столичната здравна инспекция Данчо Пенчев на заседание на софийския оперативен щаб.

Съгласно издадената на 19 октомври заповед на министъра на здравеопазването присъствените учебни занятия в училищата следва да бъдат преустановени от утре, 21 октомври, припомнят от Столичната община. 

Заради изключително краткия срок на въвеждане на заповедта софийският щаб обаче предлага на министъра на образованието и на министъра на здравеопазването учениците от 1 до 4 клас в София да продължат присъствена форма на обучение поне до края на седмицата, а всички останали да преминат на обучение в онлайн среда. Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрираният процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре, съобщават от Столичната община.

В следващите дни общината ще организира изнесени пунктове за ваксинация на публични места, които да дадат допълнителна възможност за поставяне на ваксина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още