Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Техническият университет открива филиал в Стара Загора с фокус енергетика*

Съвместен проект за обучение по топлоенергетика ще се реализира по инициатива на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“

Техническият университет открива филиал в Стара Загора с фокус енергетика*

ТЕЦ "Марица Изток" 2. Снимка: ТЕЦ "Марица Изток" 2

Техническият университет открива филиал в Стара Загора, обявиха на съвместна пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров и проф. Тотьо Тотев от университета в София, предаде БТА.

Съвместен проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма "Топлоенергетика" ще се реализира по инициатива на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ в партньорство с Технически  университет – София, Община Стара Загора, ТЕЦ „Марица Изток 2“ и ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“, съобщиха организаторите на инициативата.

Успешно преминалите изравнителното обучение ще бъдат включени в стипендиантска програма и ще получат възможност за професионална реализация в ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“. „Като най-голям инвеститор в енергийния сектор на България Ей И Ес винаги е подкрепяла програми, свързани с образованието“, каза Николай Пейчев, директор комуникации на Ей И Ес Евразия.

Днес няма недостиг на кадри, но след години е възможно, обясни Диан Димитров, член на борда на ТЕЦ "Марица изток 2", цитиран от БТА.

Филиалът ще отвори врати след месец в основно училище "Кирил Христов", което разполага с модерна база. Първите студенти ще бъдат най-много 25. 

*Новината е допълнена в 18.10 часа.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Как моделът STEM прилага знанието в практиката