Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Август доведе до забавяне на инвестициите в имоти в Китай

Рязък спад за годината обаче е малко вероятен, твърдят експерти

Август доведе до забавяне на инвестициите в имоти в Китай

Снимка: Ройтерс

Инвестициите в имоти в Китай са били по-умерени през април на фона на забавянето на строителството и продажбите на имоти, предава Ройтерс.

Имотите бяха светъл лъч на инвестиционния фронт в Китай, отчасти заради силните продажби в по-малките градове, където усилията на правителството за овладяване на горещите цени на имотите не бяха толкова големи.

Забавяне на имотния пазар може рязко да увеличи рисковете пред икономическите перспективи на Китай, особено ако търговската война със САЩ се задълбочи.

Китайската икономика, която е втората по големина в света, вече е подложена на натиск заради енергичната кампания за финансов деливъридж на правителството в последните години, за да се справи с породените от дълга рискове.

Предприемачите са изправени пред ограничаване на финансирането, тъй като властите затягат кредитирането в сектора, въпреки че в последно време предоставяните средства се увеличават.

Инвестициите в имоти, които са съсредоточени предимно в жилищния сектор, но също така включват търговски и офис площи, са нараснали с 9,2% през август спрямо същия период на миналата година, като растежът се забавя в сравнение с 13,2% през юли, сочат изчисления на Ройтерс на база данните на Националната статистическа служба на Китай.

Продажбите на имоти по разгъната застроена площ, които са водещ индикатор за търсенето на пазара, са се повишили само с 2,4% през август спрямо същия период на миналата година. Това е най-ниското ниво от четири месеца насам и представлява забавяне спрямо ръста от 9,9% през юли. На годишна основа продажбите са нараснали с 4% през първите осем месеца.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Китайски инвеститори изкупуват луксозни жилища във Виетнам