IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone набра най-големия фонд в света за инвестиции в имоти

Той вече е осъществил първата си инвестиция с покупка на индустриални имоти в САЩ

16:30 | 12.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за частни капиталови инвестиции Blackstone Group съобщи, че е набрала най-големия фонд за недвижими имоти в историята от 20,5 млрд. долара. Средствата ще бъдат инвестирани в имотни активи в цял свят, предава Ройтерс.

Големите компании за инвестиции в имоти като Blackstone привличат много капитал от инвеститори, търсещи по-висока възвръщаемост, която не е налична на публичните пазари.

Готовият за влагане капитал е нараснал до над 2 трлн. долара, тласкайки нагоре цените на активите и броя на сключените сделки, сочат данни на компанията Prequin.

Blackstone съобщи в комюнике, че фондът Blackstone Real Estate Partners IX (BREP IX) вече е осъществил първата си инвестиция – покупката на индустриални имоти в САЩ от базираната в Сингапур компания за логистични площи GLP за 18,7 млрд. долара.

Сделката, при която BREP IX е съинвестирала заедно с други фондове на Blackstone, беше обявена през юни и се очаква да бъде финализирана през идните седмици, съобщи компанията.

Blackstone е най-големият мениджър на алтернативни активи в света и един от най-големите инвеститори в имоти, като под управлението й се намират имотни активи на стойност 154 млрд. долара.

Успехът в набирането на средства на Blackstone се случва на фона на проблемите на конкурентите й. Миналата година фондовете за недвижими имоти в света са набрали само 118 млрд. долара, което е най-малката сума от 2013 г. насам, сочат данни на Preqin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още