Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Близо 12% от американците са платили първата си вноска за жилище с криптовалути

Предвид нарастващите цени на жилищата някои купувачи намират нетрадиционни начини, за да покрият разходите

Близо 12% от американците са платили първата си вноска за жилище с криптовалути

Снимка: Архив Ройтерс

Един на всеки девет купувачи на първо жилище в САЩ (11,6%), участвали в проучване, проведено през четвъртото тримесечие на 2021 г., казва, че продажбата на криптовалута му е помогнала да спести средства за първоначална вноска, съобщава националният брокер на имоти Redfin. Това показва увеличение спрямо дела от 8,8% през третото тримесечие на 2020 г. и 4,6% през същото тримесечие на 2019 г., пише World Property Journal.

„Предвид допълнителното време и липсата на вълнуващи начини да се харчат пари много хора започнаха да търгуват с криптовалути по време на пандемията“, казва главният икономист на Redfin Дарил Феъруедър. „Някои от тези инвестиции изгоряха, но други скочиха „до луната“, или поне нараснаха достатъчно много, за да помогнат да се финансира първоначалната вноска за жилище“, казва той.

Докладът се базира на поръчано от Redfin проучване сред 1500 американски граждани, планиращи да купят или продадат жилище през следващите 12 месеца. Проучването е представителна извадка на американското население и е осъществено от проучвателната технологична компания Lucid от 10 до 13 декември 2021 г.

Докладът се фокусира върху 215 от тези 1500 участници, които са отговорили на въпроса „Как спестихте парите за първоначална вноса“, който Redfin поставя само на онези, посочили, че планират да купят първото си жилище през следващата година. Най-честият отговор е „спестих директно от заплата“ (52%), а по-рядко срещани отговори включват „подарък пари в брой от семейството“ (12%) и „преждевременно теглене на средства от пенсионен фонд“ (10%).

Биткойнът – най-голямата дигитална валута в света по пазарна капитализация, удари рекордна цена от почти 69 хил. долара през ноември. Етерът – втората по стойност криптовалута, също достигна рекорден връх, но оттогава насам и двете монети поевтиняват. Предвид нарастващите цени на жилищата, които водят до по-големи първоначални вноски, някои купувачи намират нетрадиционни начини, за да покрият разходите и да се конкурират с други кандидати за жилищата.

„Криптовалутите са един от начините хората без наследствено богатство да спечелят от лотарията и да влязат в средната класа“, казва Феъруедър.

Дигиталните валути вероятно ще се увеличат като средство за плащане сред купувачите на жилища, тъй като поколението Y (родените между 1981 и средата на 90-те) и Z (родените от средата на 90-те до 2012 г.) завземат все по-голям дял от жилищния пазар в САЩ. На поколението Y, което притежава повече криптовалути от което и да е друго, в момента се дължат над половината от новите ипотеки.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (8)

1
 
0
 
8
khao до: Геро от Германия
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
през оная ми работа е, дали ти е кеф ... аз не коментирам към хора като теб, а към тези дето се опитваш да измамиш!
6
 
3
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Голям кеф е да гледаш криптосектантите да се напъват да защитават нулата шиткойн и да крепят пирамидата. Проблемът при пирамидите е, че винаги голия им зад.ник накрая лъсва и следва срутване.
4
 
5
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Голям кеф е да гледаш омразата и злобата на бавно. развиващите се! Плюят, та чак пяна им излиза от устата. Искааааме факти, като не ни изнася фейк били! Чак корема от смях да те заболи!!! И на важното - не вярват в технологията и все реват за балони, лалета и фараони обаче са първи да коментират под всяка новина! Точно като ония дето мразят хомосекс.уалистите, но са винаги първи да се наредят на опашката за големия, хахахаха. Чак да се замисли човек... И психолозите са хора, и те имат нужда от пари и работа!
0
 
11
 
5
khao до: nikiangel
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
хахахаха, ще стана бизнесмен, ще си купя кеенефф в Мета света, пардон вселената и ще събирам по 0.5 либри зада се изходиш виртуално, докато седиш насссран реално!
1
 
6
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Абе направо строителя е казал: Аз работя само в крипто, ей ги и момчетата, денем редят тухли, вечер редят видео карти. Или ми плащайте в биткойн, в краен случай етер (или онова там с мастията как беше) или ми се махайте от главата. Ама тя статията май се отнася за виртуални имоти в мета вселената :)

Още от По света
Кризата с разходите за живот във Великобритания блокира наемателите