Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Будапеща - най-доходоносна за китайските инвеститори в имоти

В индекса на института Hurun попада и Варшава, която е поставена на 14-о място

Будапеща - най-доходоносна за китайските инвеститори в имоти

Снимка: Архив Ройтерс

Будапеща осигурява най-добрата възвръщаемост от инвестиции в имоти, направени от китайци с високо нетно състояние, показва съвместен доклад на института Hurun и компанията за управление на имоти Sweetome Group, цитиран от онлайн изданието Mansion Global.

Още по темата
Унгарската столица оглавява индекса, в който влизат 130 града, след ръста на цените с 22,9% през 12-те месеца до 30 юни, сочат данните от доклада. В индекса попада и още една столица на централноевропейска страна – Варшава, която заема 14-о място с ръст на цените от 11,5% през разглеждания период.

Докладът „показва промените в цените на имотите в градове, в които китайските семейства с високо нетно богатство е най-вероятно да инвестират“, казва Рупърт Хугеверф, председател и главен изследовател в Hurun Research Institute.

Десетката се допълва от второстепенни градове в Китай начело със Сиан, главен град на провинция Шанси в северозападната част на страната. Следва град Дали в югозападната провинция Юнан. Двата града са отбелязали ръст на цените от съответно 19,3% и 18,4%.

В топ 50 на градовете с най-висок ръст на цените попадат 15 страни, като Китай има 28 града в класацията спрямо 17 през същия период на миналата година. Следва Германия с шест града начело с Берлин, където цените на имотите са отбелязали годишен ръст от 11,2%. Останалите са Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Хановер и Хамбург. 

От трите американски града в индекса Атланта е отбелязала най-силен ръст на цените от 8,2%. Броят им в индекса обаче е намалял спрямо миналата година, когато страната беше представена от 13 града.

Ливърпул е единственият британски град в списъка с ръст на цените от 7,9% през първото полугодие.

Отделно изследване на Hurun Research Institute установява, че имотите ще бъдат най-значимата инвестиция за китайците с високо нетно състояние в бъдеще, като 42 на сто от анкетираните смятат, че цените на имотите ще продължат да растат стабилно в идните две години.

Жилищата са основният избор за бъдещи инвестиции, посочени от 25% от анкетираните, а инвестициите в чужбина са поставени на второ място, сочи докладът.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Логистиката, свързана с хранителната и фармацевтичната индустрия, ще просперира