IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на имението на Майкъл Джексън падна до 67 млн. долара

Брокерите на имота омаловажават връзката му с Краля на попа, според Bloomberg

22:37 | 02.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на имението на покойния Майкъл Джексън в щата Калифорния - Neverland Ranch, вече е с една трета по-ниска от първоначалната офертна цена, като достига 67 млн. долара, пише Bloomberg.

Според информационната агенция брокерите на имота омаловажават връзката му с именития му обитател.

Имението беше придобито от шефа на инвестиционната компания Colony Capital Inc. Томас Барак през 2008 г., когато Майкъл Джексън изпадна във финансови затруднения.

Преди почти две години имотът беше обявен за продажба за 100 млн. долара. Брокерът Джойс Рей от Coldwell Banker Previews International коментира, че имотът „отново излиза на пазара“ на по-ниска цена. Освен това той е представен и с друго име – Sycamore Valley Ranch.

Сред предимствата на имота се изтъкват близостта му със Санта Барбара и един от най-добрите винарски райони в щата. Не се споменава обаче и дума за някогашния собственик на имението.

Майкъл Джексън придоби имота през 1988 г. и го трансформира в увеселителен и зоопарк. Той го затвори за посещения заради разследване по обвинения за блудство с дете.

Джексън почина през 2009 г. след сърдечен арест и остра интоксикация с лекарства на възраст от 50 години. По същото време той се подготвяше да се завърне на сцената.

Къщата в нормандски стил има пет спални, пет камини, паркет от френски дъб от XVIII век, както и още един самостоятелен апартамент. Отделно има и къща за гости с четири отделни апартамента в нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
bvg
преди 7 години
Може ли малко повече инфо? И линк към обяват и телефон нещо.Благодаря предварително!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още