Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Графика на деня: Колко по-ниски са цените на стаите в Airbnb от хотелите?

В някои градове разликите са големи, но не навсякъде това е така

Графика на деня: Колко по-ниски са цените на стаите в Airbnb от хотелите?

Снимка: pixabay.com

Комбинация от фактори, включително нискобюджетните авиолинии и споделените пътувания, направиха пътешествията по-достъпни отвсякога. Въпреки това, когато става въпрос къде да отседнем, хотелските стаи обикновено струват едно малко състояние, коментира Statista.

В днешно време има нови решения за хората, които се опитват да спестят пари, благодарение на възхода на споделената икономика, особено със сайтове за couchsurfing (мрежа от хора, които приютяват пътешественици в дома си безплатно за определен период от време – бел. ред.) и Airbnb. И двете услуги са доста по-евтин вариант от хотелите, но въпросът е колко всъщност спестяват хората чрез Airbnb в големите градове?

Германският сайт за хотелски резервации HRS представи данни за цените на хотелите в големите градове по света. Ню Йорк се оказва най-скъпият град със средна цена на нощувка от 306 долара. AirDNA пък е сайт, който следи и анализира пазара на Airbnb и според техните данни стая, наета чрез Airbnb, в Ню Йорк струва средно 187 долара на вечер.

Това означава, че пътешествениците спестяват забележителните 119 долара, които могат да заделят за други атракции, предлагани от Голямата ябълка. Приготвянето на храна в апартамент, нает чрез Airbnb, и избягването на ресторантите също може да спести доста пари за нискобюджетните туристи.

Тенденцията цените в Airbnb да са по-ниски от хотелските се потвърждава в повечето градове, както може да се види в графиката. Отсядането в имот на Airbnb в Токио например може да спести по 127 долара на вечер. Разликите обаче не навсякъде са толкова гигантски – Airbnb е само с 49 долара по-евтин от хотелските стаи в Сидни и с 22 долара в Берлин.

Infographic: Is Airbnb Really Cheaper Than A Hotel Room? | Statista You will find more statistics at Statista

Други графики вижте тук

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Ниската безработица и оскъдните наличности ще повишат наемите на офиси в Европа