Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Piraeus Bank продължава да финансира сделки с хотели в Гърция

Банката е отпуснала средства на две компании за инвестиции в имоти за закупуването на пет хотела на остров Крит

Piraeus Bank продължава да финансира сделки с хотели в Гърция

Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Piraeus Bank съобщи, че е финансирала сделка на компаниите за инвестиции в имоти Henderson Park и Hines за закупуването на пет хотела на остров Крит в Южна Гърция в нов знак за ангажимента на банката към туристическата индустрия въпреки ограниченията заради коронавируса, предава Ройтерс.

Гърция, която излезе от международни спасителни програми през 2018 г. след десетилетна дългова криза, разчита на туризма, за да продължи възстановяването на икономиката си. Над 30 млн. души посетиха страната миналата година, около три пъти повече от населението ѝ.

Още по темата
Най-големият гръцки кредитор по активи съобщи, че хотелите с над хиляда стаи включват Hermes и Coral в Агиос Николаос, Santa Marina Resort и Apollonia Resort в Хераклион и Sitia Beach Resort.

„Това е още една ключова трансакция, осъществена по време на COVID-19, която показва дългосрочния ни ангажимент към хотелиерския сектор в Гърция въпреки настоящите предизвикателства, предизвикани от пандемията“, коментира Елени Врету, генерален мениджър на отдел „Корпоративно и инвестиционно банкиране“ в Piraeus Bank.

26% от банката са собственост на Фонда за финансова стабилност на Гърция (HFSF).

Банката, Henderson Park и Hines не разкриват подробности за стойността на покупката.

Henderson Park е европейска платформа за управление на имотни активи, съсредоточена върху придобиването и препозиционирането на имотни активи на редица европейски пазари.

Hines е частна компания за строителство на недвижими имоти и управление на активи, представена в 24 страни, включително в Гърция.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Шест месеца след пандемията офисите в САЩ остават наполовина празни