IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха сингапурско имение за рекордните 167 млн. долара

Това е поредната голяма имотна сделка в града-държава през последните месеци

11:58 | 01.08.19 г.
<p>
	Изглед към Сингапур.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Изглед към Сингапур. Снимка: Архив Ройтерс

Сингапурско имение, построено на обширен терен, е продадено за рекордните 230 млн. сингапурски долара (167 млн. щатски долара). Това е поредната голяма имотна сделка в богатия град-държава напоследък, съобщава Ройтерс.

Къщата е продадена от компанията Winright Investment, сред чиито акционери са магнатът Чън Уей Кун, президент на строителната компания Wing Tai Holdings, и съпругата му, показват документи, видени от Ройтерс.

Теренът с площ от 7900 кв. м, който е рядкост за изпитващия глад за земя Сингапур, се намира близо до лъскавия търговски квартал Orchard Road, Ботаническите градини, включени в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство, и до мястото, където британският изобретател Джеймс Дайсън смята да купи втория си луксозен имот.

Според документите имотът е прехвърлен на компанията SG Casa на 4 юли. Финансовото издание Business Times съобщава, като се позовава на свои източници, че компанията е свързана със съоснователя на Facebook Едуардо Саверин, който е жител на Сингапур. Ройтерс не е успяла да се свърже със Саверин за коментар.

Продажбата поставя рекорд за сингапурски дом от гледна точка на обща цена на трансакцията, казва Кристине Ли, ръководител на изследванията за Сингапур и Югоизточна Азия в консултантската компания Cushman and Wakefield.

Сделката се прибавя към още няколко трансакции с луксозни имоти в последно време, включително закупуването от Дайсън на най-скъпия мезонет в Сингапур.

Цените на недвижимите имоти в града-държава се възстановяват през последните месеци, а китайските инвеститори оглавяват завръщането на чужденците на пазара въпреки високите данъци. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още