IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Дайсън придобива втори луксозен имот в Сингапур

Къщата се продава на цена от 33 млн. щатски долара

09:50 | 26.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Изобретателят на прахосмукачката без торба Джеймс Дайсън е на път да се сдобие с втори луксозен имот в Сингапур, който ще разполага с инфинити басейн и вътрешен водопад. Информацията се появява само няколко седмици след като стана ясно, че той е купил най-скъпия мезонет в града-държава, съобщава Ройтерс.

Вестник Straits Times информира, че британският милиардер е получил одобрение да закупи луксозната къща, която се продава на цена от около 45 млн. сингапурски долара (33 млн. щатски долара), и се намира срещу включените в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство Ботанически градини.

Чужденци и постоянни жители могат да придобиват имот в Сингапур, само ако имат „изключителен икономически принос за града“, отбелязва изданието.

72-годишният Дайсън, който е привърженик на Brexit, обяви през януари плановете си да премести централата на компанията си от Великобритания в Сингапур, за да бъде по-близо до най-бързо развиващите се пазари. Компанията му планира да създаде първия си електромобил в града-държава.

Дайсън се сдоби и с триетажен „супер мезонет“ на върха на най-високата сграда в Сингапур – жилище с пет стаи, което преди време беше оценено на 100 млн. сингапурски долара и се предлага заедно с винарска изба с 600 бутилки.

„Не коментираме частни дела на семейство Дайсън“, каза говорителка на компанията на милиардера Dyson Limited.

На молба за коментар при предишната покупка на мезонет говорител на компанията заяви: „Предвид решението да установим централата си в Сингапур и засилващото се внимание върху бизнеса на компанията в региона, естествено е Джеймс Дайсън да купи имот там“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още