IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на бизнес услугите - основен двигател на офис пазара в Полша

От 10-те европейски града в Централна и Източна Европа с най-висок дял на офисите, отдадени на аутсорсинг компании, 9 се намират в Полша

18:32 | 12.10.14 г. 1
Секторът на бизнес услугите - основен двигател на офис пазара в Полша

През последните години инвеститорите в бизнес имоти все по-често обръщат поглед към офис сектора в Полша. Първокласните сгради във водещите градове на страната са изключително примамливи, със стабилни наемни споразумения и атрактивна доходност, пише онлайн изданието property-magazine.com.

Основен двигател на пазара на бизнес имоти в страната е секторът на бизнес услугите. Полша е един от европейските центрове за изнасяне на бизнес услуги. Очаква се скоро страната да се превърне и в световен лидер в аутсорсинга на бизнес процеси. Това е гаранция за дългосрочния растеж на сектора на бизнес имотите на фона на засилващото се търсене на модерни офиси.

През първото полугодие обемът на инвестициите в офиси в Полша, без Варшава обаче, са достигнали 220 млн. евро, сочат данни на консултантската компания JLL. Центровете за изнесени бизнес услуги заемат най-атрактивните сгради в регионалните центрове. През последните години строителната компания Skanska например е отдала над 70 на сто от построените от нея офиси на аутсорсинг компании. Заради стабилните наематели тези сгради се превръщат в атрактивен инвестиционен продукт.

От 10-те европейски града в Централна и Източна Европа с най-висок дял на офисите, отдадени на аутсорсинг компании, 9 се намират в Полша, според данни на Colliers International. В момента тази индустрия дава работа на над 130 хил. души в страната. Ако темповете на наемане на хора се задържат, до края на следващата година в аутсорсинга ще работят над 160 хил. поляци.

Краков и Вроцлав са най-привлекателни за инвеститорите в сегмента, които търсят възможности извън Варшава. Градовете са атрактивни заради зрелостта на своите пазари, наличието на качествени активи, както и степента на запълненост на офис пространствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Godo
преди 9 години
https://***.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sl_gdp_pcap_em_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:RUS:ROM:POL:TUR:HUN:FIN:CHE:DEU:CHN:NZL:SGP&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=falsehttp://***.economywatch.com/economic-statistics/economic-indicators/Investment_Percentage_of_GDP/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още