Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Застаряващото население в Япония оставя рекордните 8,5 млн. празни жилища

Това представлява 13,6% от жилищата в страната

Застаряващото население в Япония оставя рекордните 8,5 млн. празни жилища

Снимка: Ройтерс

Рекордните 8,46 млн. жилища в Япония са празни докато строителите продължават да създават нови и нови домове в една от най-бързо застаряващите нации в света.

Броят на свободните жилища е нараснал с 260 000, показва провеждащо се два пъти на десетилетие проучване. Това представлява 13,6% от жилищата в страната, съобщава Bloomberg.

Голяма част от тях са предвидени за бъдеща продажба, наем или като ваканционни имоти. Въпреки това някои от тях са изоставени, с което започват да представляват риск.

Най-високи са процентите в префектурата, която е дом на северната част на планината Фуджи, известна и с множеството си ваканционни имоти. В същото време големият брой хора, които напускат по-малките населени места заради големите градове също допринася за ръста.

Междувременно при събарянето на имотите често пъти са откривани големи суми пари. През 2018 г. на един от обектите, предвидени за събаряне, е открита сума, еквивалентна на 200 000 долара.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
SuperSizee до: Веск
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Население на Япония за 2018г. - 127,185,332 с отрицателен приръст.
Население на България за 2018г. - 7,036,848 с отрицателен приръст.

Коменатара е подвеждаш и несериозен.
1
 
0
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Япиния 8.5 милиона, а у нас само 850 000. Следвоенните големи набори вече са над 70 години. Средна възраст 75 унас. Значи.... Всичко по естстения си ред. Тези следвоенни набори са градски и ще оставят апартаменти и градски имоти. Максимална раждаемост у нас годишно е 190 000 деца - преди 100 години, при население 5 милиона грубо. Сега децата са 4 пъти по-малко след като при Станишев раждаемостта растеше доста добре. Сега пълен крах при герб.

Още от По света
Американските търговци на дребно напускат по-бързо моловете