Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Затварянето вкъщи е засилило с 30% интереса на британците към жилище в Европа

"Корона номадите" обмислят преместване в чужбина, тъй като са все по-малко обвързани с физически офиси

Затварянето вкъщи е засилило с 30% интереса на британците към жилище в Европа

Снимка: Pixabay

Жителите на Обединеното кралство са разглеждали усилено оферти за продажба на жилища в чужбина по време на първата блокада заради коронавируса, показват данни на платформата Kyero, коята дава възможност за покупка на имоти в Европа.

Между април и юни 2020 г. се регистрира 30% увеличение на посетителите на Kyero от Великобритания в сравнение със същия период на 2019 г.

"Затварянето вкъщи и широко разпространената практика за работа от разстояние през последните месеци оказаха значително влияние върху профила на хората, които искат да закупят имот в Европа", коментира Луиз Дел, основател на Kyero.com, цитиран от PropertyWire.

"По-голям брой по-млади хора и такива, които сега работят от дистанция на пълен работен ден - корона номадите - обмислят преместване в чужбина, тъй като всички ние сме по-малко обвързани с офиса и сме в състояние да живеем, работим и играем там, където наистина искаме", допълва той.

През трите месеца след началото на първата блокада на Острова Kyero отбелязва 19% увеличение на интереса към чуждестранни имоти от хора на възраст между 25 и 34 години в сравнение със същия период (април - юни) на миналата година.

"Изглежда, че пандемията е накарала много хора да осъзнаят, че времето е ценно и вместо да отлагат мечтите за утре, те улавят деня. С влизането в сила на новия втори кръг от ограничения очакваме тази тенденция да продължи", казва Дел.

"Пътуванията все още могат да бъдат непредсказуеми, но вместо да ограничат амбициите за преместване в чужбина, изглежда, че предизвикателствата тази година са подтикнали хората да планират бягството си, може би отчасти защото сега наистина няма голямо значение дали хората се присъединяват към онлайн среща от Кройдън или Коста дел Сол", коментират той.

По статията работиха: Десислава Попова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 2 седмици
В топлите държави ефективноста на работата е по-ниска.

Още от По света
Имотният пазар е най-големият "сив носорог" според китайския банков регулатор