IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover пуска ново Discovery

Моделът е фейслифт с подобрена визия и по-ефективен двигател

13:33 | 03.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Land Rover</em></p>

Снимка: Land Rover

Легенарният производител Land Rover разкри обновения модел Discovery, малко преди той да бъде представен във Франкфурт. 

Фейслифтът има модернизирани брони, нови фарове и LED светлини, нови джанти, както и голям надпис "Discovery" на предния капак, който е заменил обичайната емблема на Land Rover.
 
Под капака британците са монтирали оптимизирана версия на 3.0-литровия турбодизел, която разполага с 256 к.с. и 600 Нм при 2000 об/мин. Агрегатът вече харчи средно 8 л/100 км, а вредните му емисии са намалени от 230 г/км на 213 г/км.
Четирите колела се задвижват с помощта на 8-степенна трансмисия от ZF, която ускорява купето до 96 км/ч (0 - 100 мили в час) за 8.8 секунди. Максималната скорост е точно 180 км/ч.
 
По данни на производителя новата версия ще получи системи за активна и пасивна безопасност от последно поколение (технология за сигнализиране на автомобил, намиращ се в мъртвата точка, активно наблюдение на навиците на шофьора, засичане на умора, странични камери за T-образни кръстовища, както и сензори за регистриране на опасна близост с движещия се отпред автомобил).
 
Клиентите ще могат да доплащат и за висококачествена аудио система с мощност на звука 825 вата, генерирана от 17 тонколони.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още