Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Bank of America увеличи печалбата си с над една трета за тримесечието

Последните ходове на регулатори и политици към понижаване на данъчните ставки до голяма степен облагодетелстваха американските банки

Bank of America увеличи печалбата си с над една трета за тримесечието

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка Bank of America отчете печалба за тримесечието над очакванията на Wall Street, след като вторият по големина кредитор в САЩ строго ограничи разходите си и се възползва от растежа на заемите и депозитите, съобщава Ройтерс.

Общо кредитите са се увеличили с 2%, а подразделенията за потребителско банкиране и за управление на благосъстоянието бележат растеж от по 7%.

Последните ходове на регулатори и политици към понижаване на данъчните ставки до голяма степен облагодетелстваха американските банки, но опасенията около ескалиращата търговска война между САЩ и Китай хвърлиха известни съмнения върху бъдещия растеж на кредитирането.

Още по темата

На конференция през май ръководителят на глобалното корпоративно банкиране на Bank of America Кристиан Месинер заяви, че бъдещото ново кредитиране ще задмине резултатите от 2017 г., но и че е твърде рано да се прогнозира търсенето на заеми за годината.

Стабилният оперативен ливъридж и активността сред клиентите повиши печалбата това тримесечие... Бележим ръст на потребителските и търговските кредити, както и на депозитите“, коментира главният изпълнителен директор Браян Мойнихан.

Акциите на Bank of America поскъпнаха с 1% в предпазарната търговия.

Нетната печалба се е увеличила до 6,47 млрд. долара през второто тримесечие от 4,75 млрд. долара преди година, което сочи увеличение от над 36%.

Печалбата на акция възлиза на 63 цента, докато година по-рано тя бе 44 цента.

Без еднократните ефекти печалбата възлиза на 64 цента на акция спрямо средни прогнози от 57 цента на акция, посочва Thomson Reuters.

Нелихвените разходи са спаднали с 5%, а данъчните разходи се свиват с цели 43%.

Приходите са намалели с 1% до 22,76 млрд. долара. За сравнение, приходите година по-рано включваха бонус преди данъците от 793 млн. долара от продажбата на неамериканския бизнес за потребителски карти.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
САЩ затягат правилата за визите на членове на китайската Комунистическа партия