IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup надмина очакванията на Wall Street

Американската банка се е възползвала от растежа на бизнеса с кредитни карти и потребителски кредити

18:08 | 14.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup надмина очакванията на Wall Street

И  Citigroup успя да отчете през четвъртото тримесечие резултати, които надминаха прогнозите на анализаторите.

Американската банка се е възползвала от растежа на бизнеса с кредитни карти и потребителски кредити през миналата година, като е увеличила печалбата си с осем процента в сравнение с 2018 г. до 19,4 милиарда долара, съобщиха от института във вторник. 

Нетната печалба на Citigroup нарасна през последното тримесечие на 2019 година с 15% до 4,98 млрд. долара (или по 2,15 долара за акция), спрямо 4,31 млрд. долара (или по 1,64 долара за акция) година по-рано, докато осредните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 1,81 долара за една акция.

Бизнесът е протекъл гладко и в инвестиционното банкиране - второто основно подразделение на банката.

Като цяло за годината приходите се увеличават с два процента до 74,3 милиарда долара, а само за тримесечието ръстът е от 7% до 18,38 млрд. долара от 17,12 млрд. долара година по-рано.

Възвръщаемостта на банката от материален общ капитал, който измерва рентабилността на активите ѝ, е 12,1% за цялата година. Citigroup се целеше в 12% за 2019 г. и банката гледаше на тази цел като на „всичко или нищо“, заяви през септември пред скептичните анализатори главният финансов директор Марк Мейсън .

Вероятно анализаторите все още търсят наченки на обещанието за достигане на 13,5% през 2020 г., но преодоляването на целта за 2019 г. може да осигури поне доза доверие към плановете на главния изпълнителен директор Майкъл Корбат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още