Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Добрите продажби на дребно в САЩ не носят оптимизъм на Wall Street*

Книжата на Moderna поскъпват с около 2%, след като компанията обяви, че защитата на нейната COVID ваксина намалява с течение на времето

Добрите продажби на дребно в САЩ не носят оптимизъм на Wall Street*

Снимка: Bloomberg L.P.

Щатските борсови индекси започват редовната търговия на червена територия въпреки положителните данни за продажбите на дребно в САЩ, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,17 на сто до 34 756,11 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записва спад от 0,32% до 4466,58 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite изтрива 0,49% от стойността си, смъквайки се до ниво от 15 087,16 пункта.

Продажбите на дребно в САЩ нарастват неочаквано през август, като покупките в някои категории компенсират по-слабото търсене на автомобили. Обемът на общите покупки на дребно нараства с 0,7% през миналия месец, като Министерството на търговията ревизира в посока надолу данните за юли до спад от 1,8%.

В същото време броят на заявленията за обезщетения при безработица в САЩ нараства през миналата седмица, воден от скока в Луизиана, тъй като ураганът „Айда“ продължава да препъва по-широкото възстановяване на пазара на труда.

Подадените за първи път заявления за помощи при безработица по редовните федерални програми нарастват до 332 хил. броя през седмицата, приключила на 11 септември, показват данните на Министерството на труда.

Акциите на Microsoft, Apple, Alphabet, Facebook и Amazon поевтиняват съответно с 0,92%, 0,93 на сто, 1,04%, 0,83% и 0,63 на сто.

Спадове отчитат и книжата на автомобилните концерни. Акциите на Tesla, Ford и General Motors поевтиняват съответно с 0,79%, 0,42% и 0,91 на сто. 

Още по темата

Секторът на компаниите за кредитни услуги и този на банките отчитат ръстове. Цените на акциите на Visa, MasterCard и PayPal се покачват съответно с 0,26%, 0,64 на сто и 0,30%.

Книжата на Moderna поскъпват с около 2%, след като компанията обяви, че защитата на нейната COVID ваксина намалява с течение на времето. Разработчикът се обяви в подкрепа на поставянето на бустерна доза.

"Това е само една оценка, но вярваме, че данните означават, ако погледнем към есента и зимата, че очакваното намаляване на имунитета ще доведе минимум до 600 хиляди допълнителни случаи на заразени с Covid-19", заяви президентът на Moderna Стивън Хог.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нараства съответно до 1,334% и 1,888%.

Доларовият индекс отчита ръст от 0,42% до 92,94 пункта.

На петролните пазари положителният импулс от последните дни е прекъснат, като цената на Брент се понижава с 1,10% до 74,63 долара за барел, а тази на американския лек суров петрол WTI отчита спад от 1,27 на сто до 71,69 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,5% до 1785,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:00 ч. българско време.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Новата публична компания на Тръмп разпали страстите на трейдърите