Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Dow прибавя над 200 пункта на старта на фона на първите корпоративни отчети*

Акциите на Disney поскъпват през първия час на сесията, след като компанията обяви, че ще таксува със 7 долара потребителите на своята нова стрийминг услуга

Dow прибавя над 200 пункта на старта на фона на първите корпоративни отчети*

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват последната сесия от седмицата с повишения на фона на положителните корпоративни отчети за първото тримесечие на годината на Wells Fargo и JPMorgan, съобщава CNBC. 

Още по темата

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 207,10 пункта, или 0,79%, като достига ниво от 26 350,15 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,48% до 2902,32 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредва с 0,26 на сто до 7967,68 пункта.

Американската инвестиционна банка JPMorgan Chase отчете по-добра от очакваното печалба за първото тримесечие, намалявайки опасенията, че забавянето на икономическия растеж може да окаже влияние върху резултатите на финансовата институция.

Потребителските кредити, отпуснати от банката, са се увеличили с 4% спрямо същия период на предходната година. Общите приходи на JPMorgan са нараснали с 4% до 29,85 млрд. долара - рекордно равнище за банката. За сравнение, анализаторите очакваха приходи от 28,44 млрд. долара.

Другият кредитор, който се очакваше да обяви отчета си днес, Wells Fargo, също представи резултати, които надминаха очакванията на анализаторите, благодарение на добрите постижения на своя бизнес за потребителски кредити.

Акциите на Disney поскъпнаха в началото на сесията, след като компанията обяви, че ще таксува потребителите по 7 долара месечно за своята стрийминг услуга, която ще стартира на 12 ноември – ход, който има за цел да подкопае гиганта Netflix на един особено населен пазар.

Компанията представи услугата си в четвъртък на място, където е сниман оригиналният филм „Мери Попинз“, като направи презентация в стил Apple на своя онлайн продукт. Платформата ще струва с няколко долара по-малко от най-популярния план на Netflix, който в САЩ е 11 долара, а това ще натежи значително на финансите на Disney. Очаква се Disney+ да излезе на печалба за около пет години.

Друга основна новина във фокуса на инвеститорите е сделката между американския енергиен гигант Chevron и сондажната компания Anadarko.

Chevron се споразумял да придобие тексаското дружество за около 50 млрд. долара.

За тази цел една от най-големите енергийни компании в света предлага по 65 долара на дял от Anadarko. Сделката трябва да се състои от микс от пари в брой и акции. Съществуващите акционери на американската компания трябва да получат 0,3869 акции на Chevron плюс 16,25 долара в брой. Anadarko отдавна се смята за желана цел за поглъщане от т. нар. Big Oil (големите петролни концерни), не на последно място заради своя LNG отдел (втечнен природен газ).

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се покачва съответно до 2,553% и 2,967%.

При валутните пазари доларовият индекс отчита спад от 0,37% до 96,82 пункта. Еврото поскъпва спрямо щатската валута с 0,57 на сто до 1,1314 долара.

На фючърсовите пазари цената на сорт Брент се покачва с 0,57 долара до 71,40 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол West Texas Intermediate напредва с 0,51 долара до 64,09 долара за барел.

Златото се търгува с ръст от 0,3 на сто при 1297 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 18:00 ч.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow прибави 200 пункта благодарение на облекчените ограничения срещу Huawei