IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow записа най-добрия си ден от ноември след отслабването на манията по GameStop

Американските индекси завършиха борсовия ден с повишения

23:21 | 02.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Американските индекси завършиха търговията във вторник с повишения, надграждайки силното рали от предишната сесия, след като притесненията за случващото се около GameStop от миналата седмица продължават да отслабват, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се изкачи с 475,57 пункта, или 1,6%, до 30687,48 пункта, отбелязвайки най-доброто си представяне от ноември.

Широкият измерител S&P 500 прибави 1,4% до 3826,31 пункта, тласкайки двудневното си рали до 3%.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа 1,6% повишение до 13612,78 пункта, с което ръстът му от началото на седмица вече нахвърля 4%.

Доброто представяне на широкия пазар съвпадна с резкия спад при GameStop. Днес акциите на търговеца на видео игри свиха цената си с 60%. От петък насам книжата са загубили над 70% от стойността си.

Други силно спекулативни инвестиции, популярни сред членовете на форумите в Reddit, също започнаха да се понижават. За AMC Entertainment днешният ден донесе над 41% спад на цената на акциите. Фючърсите върху среброто, които в понеделник записаха най-големия си дневен ръст от 11 години, днес се сринаха с повече от 10%, преживявайки най-лошия си ден от август.

Инвеститорите приеха това за знак, че спекулативната мания от миналата седмица най-сетне отслабва, което е добре за цялостния пазар и за инвеститорското доверие.

Миналата седмица фондовият пазар преживя най-лошата си седмица от октомври, след като мнозина се притесниха, че лудата търговска активност може да бъде заразна и да се разпространи и в други части на пазарите.

И все пак някои вярват, че подкладената в Reddit мания за търгуване е показала, че колективната мощ на инвеститорите на дребно изисква допълнително внимание.

Междувременно инвеститорите ще следят преговорите във Вашингтон за новия пакет от стимули, след като републиканските сенатори призоваха президента Джо Байдън да намали предвидените 1,9 трлн. долара за фискална подкрепа на икономиката на Съединените щати.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още