IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъдли: Икономическите данни са по-слаби от миналия месец насам

Председателят на Фед за Ню Йорк не даде сигнал, че сътресенията на пазарите водят до преосмисляне на започнатия курс за затягане на паричната политика

19:29 | 15.01.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Един от топ централните банкери на Федералния резерв в петък не даде никакъв сигнал, че "касапницата" на фондовите пазари е довела до преосмисляне на заявената от централната банка цел за повишаване на лихвените проценти с 1% през тази година, съобщава MarketWatch.

В изказването си председателят на Фед за Ню Йорк Уилям Дъдли не се ангажира с определянето на курс и не се присъедини към дебата, който някои от неговите колеги стартираха по отношение на това дали четири повишения на лихвените проценти през тази година са подходящи.

„Както бе отбелязано в изявлението на Федералната комисия за отворения пазар през декември, очакваме нормализацията на паричната политика да бъде изключително постепенна. Не поемаме никакъв ангажимент обаче“, каза той, като допълни, че пътят ще зависи от това, което покажат данните.

Според неговия анализ данните са по-слаби от последния месец насам. Той обаче продължава да очаква достатъчно икономическа сила, която да намали нивото на безработицата още повече, а икономиката да се разшири тази година с темп малко над дългосрочната тенденция.

Централният банкер, който има право на глас на всяка среща, обясни вота си в подкрепа на вдигането на лихвените проценти миналия месец, кто каза, че сега това трябва да се случва постепенно, за да се избегнат остри затягания по-късно.

Дъдли омаловажи и разликата в лихвените прогнози между Обобщението на икономическите прогнози на Фед и курса, очакван от пазара на фючърси, на основния лихвен процент. Той отбеляза, че пазарът обхваща всички мнения, включително големите различия в стойностите, а пътят на Фед е медианна прогноза.

„Разликата между средствата и начините е основният фактор за пропастта между курса на пазара на фючърси на основния лихвен процент и този на Обобщението на икономическите прогнози“, каза още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
doc
преди 8 години
...i vse po-slabi shte stavat..kakvo shte napravite po-vaprosa...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Банкстерите се хванаха в собствените си мрежи и сами доказаха ,че ''системата'' е грешна защото растежа на БВП не може да безкраен казано кратко и общо или казани иначе ''...БВП расте в аритметична прогресия, а дълговете в геометрична заради лихвите'' - статията е публикувана в Bulgaria On Air THE INFLIGHT MAGAZINE - http://***.bgonair.bg/magazine/2015-05-29/piramidata-na-dalgovete (коментар 1-8) - http://***.investor.bg/surovini/365/a/robyrt-shiler-akciite-sa-nadceneni-zalagam-na-petrola-198112/Отделно и Шанхайският индекс на акции CSI300 composite скача през февруари 2015 г. два пъти повече сравнение с юли 2014 г. и т.н. но Китай са по-добре от САЩ и ЕСИли се взимат мерките които предлагам или става хаос и война след време - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още