IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Ефектът "Йелън" ще е временен

Не забравяйте, че тя е третият избор на президента, заяви Комал Шри-Кумар

15:22 | 09.10.13 г.
Експерт: Ефектът "Йелън" ще е временен

Ще имаме краткосрочно поскъпване при фючърсите, но не смятам, че то ще е устойчиво. Имаме очевиден проблем с фискалната безизходица във Вашингтон и дори и да избегнем неплатежоспособност по дълга, ще полетим към следващия проблем след 3 или 6 месеца. Това заяви в интервю за Bloomberg основателят на Sri-Kumar Global Strategies Комал Шри-Кумар.

По думите му ефектът "Йелън" ще е временен. "Не забравяйте, че тя е третият избор на президента. Тимъти Гайтнър беше неговият първи човек, който не бе убеден да напусне частния сектор и да се върне във Фед. Лари Самърс бе втори. Президентът бе принуден да направи този избор, основан на сегашното развитие на пазарите", отбеляза анализаторът.

Според Шри-Кумар Йелън ще продължи да залага на любимата си нерестриктивна политика. "Очакванията сега са, при цялата тази несигурност, че председателят Бернанке няма да започне с оттеглянето на стимулите преди да напусне кабинета в края на януари 2014 г. Вероятно ще остави на Джанет Йелън да я продължи и като председател на Фед. Ето защо ще очакваме изтъняването по някое време през 2014 г., ако изобщо има такова“, отбеляза експертът.

Още от интервюто на Комал Шри-Кумар пред Bloomberg може да видите във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още