IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фракинг компании в САЩ формират гигант с пазарна оценка от 14 млрд. долара

Сделката не е единствена в сектора, опитващ се да оцелее след нестабилността на пазара през 2020 г.

09:43 | 25.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Cabot Oil и Cimarex Energy съобщиха за обединение, което ще създаде гигант с пазарна оценка от 14 млрд. долара. Двете компании оперират в различни региони на САЩ и добиват различни суровини - едната петрол, а другата природен газ, отбелязва The Wall Street Journal.

Обединението е следствие от среща на американските фракинг  компании, които потърсиха изход от кризата след пандемията от коронавируса. Вече има няколко сделки между компании от един и същи регион и област на действие. Целта е защита на бизнеса от волатилността на пазарите на суровини, пише още американското издание.

Досега се случиха сделките между Bonanza Creek Energy и Extraction Oil & Gas. Pioneer Natural Resources пък непрекъснато купува свои по-малки конкуренти в Тексас и Ню Мексико.

Падащите цени на енергийните ресурси показа нуждата от защитата на бизнеса от нестабилните цени. Обединението на Cabot Oil и Cimarex Energy ще им помогне да разберат накъде да насочат инвестициите си сега, когато пазарът тръгва да се възстановява, коментират от компаниите.

Cabot Oil и Cimarex Energy създават компания със седалище в Хюстън и очаквания да генерира 4,7 млрд. долара в периода 2022 - 2024 година. Това може да се случи при средна цена на петрола от 55 долара за барел и на природния газ от 2,75 долара за милион британски термални единици.

Очаква се сделката между двете компании да бъде финализирана през четвъртото тримесечие на 2021 година. В първите 18 месеца обединението ще спести 100 млн. долара административни разходи, посочват още от Cabot Oil и Cimarex Energy.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още