Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

General Electric отново изпадна в червената зона на загубите

Повишена прогноза за годишните резултати обаче доведе до поскъпване на акциите в предборсовата сесия

General Electric отново изпадна в червената зона на загубите

Снимка: Ройтерс

Изпадналата в криза американска индустриална група General Electric (GE) отново попадна в червената зона на загубите. През второто тримесечие компанията отчита загуба от 291 милиона долара (261 милиона евро), както съобщи конкурентът на Siemens в сряда. През същия период на миналата година бе реализирана печалба от 679 млн. долара.

GE трябваше да се справи с високите еднократни разходи заради отписване при самолетите на Boeing серия 737 Max, които бяха приземени, след две катастрофи в рамките на няколко месеца, със забрана за полети. GE произвежда двигателите за машините заедно със свой партньор. Boeing намали значително производството.

И по отношение на приходите GE трябваше да преглътне спад през последното тримесечие. На годишна база има понижение от един процент до 28,8 млрд. долара. Въпреки това, с оглед на постигнатия напредък в подразделението за електроцентралите и при преструктурирането на концерна, GE повиши перспективата си за годината като цяло.

Промишленият бизнес ще генерира около 1 млрд. долара в брой през тази година, в сравнение с предишната прогноза за нула долара, посочи GE в сряда. Компанията също така повиши прогнозата си за коригираната печалба за годината с 5 цента на акция. И като нов знак за скъсване с миналото GE заяви, че главният финансов директор Джейми Милър ще се оттегли скоро.

По-положителните очаквания „са знак за прогрес, знак за стабилност, но няма да ни чуете да се опитваме да екстраполираме твърде много", каза главният изпълнителен директор Лари Кълп в интервю за Bloomberg. „При условие че имаше много негативни изненади във втората половина на миналата година и по-малко през тази година, при все, че е все още рано, а ние сме далеч от перфектни, мисля, че това е знак“.

Новата перспектива доведе до рязко поскъпване на акциите в предборсовата сесия с над 3,5 на сто до 10,87 долара за брой. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow прибави близо 370 пункта в края на работната седмица