Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Индексите на Wall Street стартират сесиите без единна посока*

Технологичният сектор бележи ръстове на фона на нарастващия брой на случаите на коронавирус

Индексите на Wall Street стартират сесиите без единна посока*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в четвъртък със смесено представяне на фона на възхода на технологичния сектор и нарастващите случаи на коронавирус, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 110,88 пункта, или с 0,43%, до ниво от 25 952,51 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 0,09%, до 3166,37 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,52%, или 54,42 пункта, до 10 546,74 пункта.

Акциите на  Netflix и Microsoft поскъпват с повече от 1%.  Книжата на Apple се търгуват с почти 1% по-високо. Акциите на Facebook, Amazon и Alphabet също поскъпват.

Тези компании се представят много добре през тази седмица, тъй като инвеститорите изразяват загриженост, че ръстът в броя на заразените с коронавирус в световен мащаб може да удължи сегашния икономически спад и да принуди хората да останат у дома по-дълго.

Още по темата

"Много от тези имена се възползват от престоя у дома", казва Дъглас Буш, основател на ChartSmarter. Буш отбеляза, че от техническа гледна точка иска възходът на основните технологични акции да спре, но вижда защо той може да продължи.

В световен мащаб са потвърдени над 12 милиона случая на коронавирус, като само в САЩ те за повече от 3 милиона, показват данни на  университета „Джонс Хопкинс“.

От друга страна броят на молбите за финансова помощ по редовните щатски програми е спаднал с 99 000 до 1,31 милиона през седмицата, приключила на 4-и юли, показаха данните на Министерството на труда, публикувани в четвъртък.

Повторно подадените молби, които показват общия брой на американците, получаващи помощи за по-дълъг период от време, са намалели до 18,1 милиона през седмицата, приключила на 27-и юни, в сравнение със средна прогноза за 18,8 милиона. Тези данни винаги се оповестяват с една седмица закъснение.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,64% и 1,369%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 96,43 пункта.

Еврото поскъпва с 0,01% спрямо щатската валута до 1,133 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,15 долара до 43,14 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат спад в стойността от 0,36 долара до 40,54 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,12% до 1822,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:14 ч.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Светът харесва Байдън, но губи вяра в САЩ