IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street тръгнаха надолу въпреки данните за силния пазар на труда*

Борсовите индекси преминаха през значително рали през тази седмицата преди сесията в петък

17:30 | 07.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват последната сесия за тази седмица на червена територия въпреки официалните данни, че пазарът на труда се намира в по-добро от очакваното състояние в началото на годината, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 197 пункта, или 0,67%, до ниво от 29181,95 пункта. Широкият измерител S&P 500 отчита понижение от 15 пункта, или 0,48%, до ниво от 3330,60 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,56%, или 53 пункта, до 9518,30 пункта.

„Докладът за работните места през януари повишава икономическата увереност, точно когато страховете от коронавируса карат инвеститорите да поставят под въпрос перспективите за растеж“, казва Алек Янг от FTSE Russell.

Американската икономика е добавила 225 хил, работни места през януари. Заплатите, от своя страна, са се повишили с 3,1% на годишна база, показват данните на Министерството по труда.

Борсовите индекси преминаха през значително рали през тази седмицата преди сесията в петък, тъй като силният сезон на отчетите и икономическите данни хвърлиха сянка върху притесненията за икономическото въздействие на коронавируса.

Индексът S&P 500 отчете повишение от 3,7% до края на сесията в четвъртък и най-доброто си представяне на седмична база от началото на юни. Показазателят Dow е нараснал с 4% за седмицата, докато Nasdaq е натрупал 4,6% през изминалите 4 дни.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter в петък, че неговият китайски колега, Си Дзинпин, е „фокусиран върху контраатаката срещу коронавируса“ и изрази увереност в успеха му.

Не липсват новини и на корпоративния фронт. Вече повече от 300 компании от бенчмарка S&P 500 са публикували своите отчети за четвъртото тримесечие на 2019 г., показват данните на FactSet. Резултатите на 71,3% от тези тях са надминали очакванията на анализаторите.

Activision Blizzard и T-Mobile са сред компаниите, които са отчели по-добри от очакваните приходи. Акциите на Activision поскъпнаха с над 2%, докато книжата на T-Mobile се търгуваха с 0,9% по-високо.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад съответно до 1,582% и 2,046%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 98,47 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,09% на ниво от 1,0968 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 59 цента до 54,34 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат понижение от 69 цента до 50,26 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,42% до 1576,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:11 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още