Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Инвестиционното банкиране помогна на Morgan Stanley за нов рекорд

Като цяло банката от Wall Street се възползва от глобалните сливания и придобивания, достигнали нови рекорди през третото тримесечие

Инвестиционното банкиране помогна на Morgan Stanley за нов рекорд

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley надмина очакванията на анализаторите за печалбата и приходите за третото тримесечие, след като компанията отчете рекордни резултати в инвестиционното банкиране и управлението на активи.

Още по темата

Банката отчете нетна печалба от 3,58 милиарда долара, или 1,98 долара на акция за тримесечието, докато оценката на анкетираните от Refinitiv анализатори бе за 1,68 долара на акция. Година по-рано печалбата бе 1,66 долара за акция. Печалбата е нараснала с цели 38% на годишна база – най-висок ръст в корпоративната история, предава Ройтерс.

Приходите възлизат на 14,75 млрд. долара за тримесечието спрямо прогнозата от 14 млрд. долара.

Като цяло банката от Wall Street се възползва от глобалните сливания и придобивания, достигнали нови рекорди през третото тримесечие. През трите месеца, приключили на 27 септември, бяха сключени сделки на обща стойност 1,52 трилиона долара.

„Фирмата ни постигна още едно много силно тримесечие, със стабилни приходи и подобрена ефективност“, казва изпълнителният директор Джеймс Горман в прессъобщението. „Имахме отлично представяне на нашата интегрирана инвестиционна банка и записахме нетни нови активи от 135 млрд. долара в подразделението за управлението на богатството“.


 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Пълна пародия. Наляха им една камара безплатни долари, помпят цената на активите и правят милиарди от нищо, създавайки инфлация по целия свят, но го отчитат като приходи от инвестиционна дейност. Това е временно финансово перпетомобиле, което обаче ще гръмне като му спреш потока от безплатен кеш. Иначе докато се изливат безплатните пряснонапечатани долари, печалбите им са гарантирани... както и обезценката на спестяванията за простосмъртните. Това е най-бруталното преразпределение на пари в историята.

Още от САЩ
Байдън може скоро да обяви вдигане на част от митата върху китайския внос