Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

IQOS помогна на Philip Morris да мине пазарните очаквания за тримесечието

Белгия, България, Германия и Румъния са помогнали на компанията да увеличи пазарния си дял

IQOS помогна на Philip Morris да мине пазарните очаквания за тримесечието

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на цигари и бездимни тютюневи продукти Philip Morris International отчете по-високи от очакванията продажби и печалба за тримесечието, подкрепен от устройството си IQOS, съобщава Ройтерс.

Компанията отчете печалба на акция за третото тримесечие от 1,44 долара спрямо 1,27 долара за същия период на миналата година и средна оценка на анализаторите от 1,28 долара, сочат данни на Refinitiv.

Оперативната печалба е в размер на 3,2 млрд. долара, което с 2,2% повече от третото тримесечие на 2017 г.

Нетните приходи възлизат на 7,5 млрд. долара, което е ръст от 0,4% на годишна база. Резултатите са повлияни негативно от валутните колебания. Анализаторите очакваха нетни приходи от 7,17 млрд. долара.

Общият обем на продадените обикновени цигари и цигарите за бездимните продукти възлизат на 203,7 млрд. къса, което е с 2,1% по-малко.

Що се отнася до Европейския съюз, където се включват резултатите за България, нетните приходи за тримесечието са нараснали на годишна база с 10,6% до 2,4 млрд. долара, а оперативната печалба – с 13,2% до 1,17 млрд. долара.

За деветмесечието резултатите са съответно нетни приходи за почти 7 млрд. долара и оперативна печалба за 3 млрд. долара, съответно с ръст от 14,9% и 13,9%. Обръща се внимание, че добрите резултати са повлияни основно от благоприятните ценови вариации, предимно в Германия и Италия, както и от определени положителни ефекти в обема, наблюдавани най-вече в България, Чехия, Италия и Полша.

Общият дял на компанията в региона е нараснал с 0,3 пр.п. до 38,4%, като най-голям принос за ръста имат Белгия, България, Германия, Румъния и др.

Компанията запази прогнозите си за 2018 г. за печалба на акция между 4,97 и 5,02 долара на акция. Без валутните колебания Philip Morris очаква ръста на коригираната печалба да е от 8-9%.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
S&P 500 приключи сесията на ново рекордно високо ниво